winti wasi

Het doel van de verschillende winti watra kruidenbaden is om de winti’s van een persoon te versterken. Bij Baaswaterval worden de winti watra kruidenbaden altijd cultureel en traditioneel bereid met verse kruiden uit Suriname, waarbij de kruiden bepalend zijn voor de werking van het bad. Het is essentieel om de herkomst van deze kruiden te achterhalen, aangezien ze eerst cultureel en ceremonieel behandeld moeten worden voordat ze gebruikt kunnen worden.

Bij het baden van een winti watra zal Baaswaterval de persoon begeleiden met culturele gebeden om in contact te komen met hun winti’s.

De Surinaamse winti cultuur kent vele soorten winti watra kruidenbaden, elk met een eigen samenstelling van kruiden. Sommige van deze winti watra kruidenbaden zijn ook gebonden aan religieuze regels.
Watra winti kruiden behandeling

winti watra soorten

Kwantamasi watra: Kwantamasi is een winti die bekend staat als een genezende kracht. Hij wordt vaak aangeroepen voor het genezen van ziekten en het bevorderen van welzijn en gezondheid.

Dumankanam watra: Dumankanam is een winti die geassocieerd wordt met macht, rijkdom en succes. Hij wordt vaak aanbeden door zakenmensen en ondernemers die op zoek zijn naar financiële voorspoed.

Kumanti watra: Kumanti is een winti die bekend staat om zijn kracht en onafhankelijkheid. Hij wordt vaak geassocieerd met rebellie en opstandigheid en wordt aanbeden door mensen die op zoek zijn naar moed en vastberadenheid.

Aisa watra: Aisa is een winti die geassocieerd wordt met creativiteit en artistieke expressie. Zij wordt vaak aanbeden door kunstenaars en creatievelingen die op zoek zijn naar inspiratie en expressie.

Leba watra: Leba is een winti die geassocieerd wordt met spiritualiteit en mystiek. Hij wordt vaak aanbeden door mensen die op zoek zijn naar spirituele verlichting en hogere kennis.

Fodu watra: Fodu is een winti die geassocieerd wordt met kennis en wijsheid. Hij wordt vaak aanbeden door mensen die op zoek zijn naar educatieve en academische successen.

Ingi watra: Ingi is een winti die geassocieerd wordt met de natuur en het bos. Hij wordt vaak aanbeden door mensen die op zoek zijn naar bescherming en veiligheid in de natuur.

Obia watra: Obia’s zijn een winti’s die geassocieerd wordt met magie en mystiek. Zij worden vaak aanbeden door mensen die op zoek zijn naar bescherming en kracht tegen boze geesten.

Apuku watra: Apuku is een winti die geassocieerd wordt met wijsheid en ouderdom. Hij wordt vaak aanbeden door mensen die op zoek zijn naar levenservaring en inzicht.