over ons

Praktijk Baaswaterval is dé winti-praktijk in Rotterdam voor al jouw vragen op het gebied van Surinaamse winti-cultuur. Met meer dan 25 jaar ervaring als winti-genezer, biedt Baaswaterval betrouwbare hulp voor een breed scala aan geestelijke en lichamelijke klachten. Maak nu een afspraak en ontdek de kracht van de Surinaamse winti-cultuur.
open en transparant
winti bijbelZoals veel mensen met een cultureel probleem, hebben zij vaak te maken met taboes en onwetendheid waardoor het vinden van de juiste hulp op het gebied van Surinaamse winti cultuur een uitdaging kan zijn. Bij Praktijk Baaswaterval vinden wij dat deze hulp voor iedereen beschikbaar moet zijn en daarom werken wij open en transparant. Wij willen hiermee laten zien dat het helemaal geen taboe is om aan een probleem op Surinaams cultureel gebied te werken.

wat is winti

Winti is een Afro-Surinaamse religie die haar oorsprong heeft in West-Afrika en met de slaven naar Suriname is gebracht tijdens de trans-Atlantische slavenhandel. Het geloof combineert elementen van de traditionele Afrikaanse religie met rooms-katholicisme en spiritisme en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van verschillende goden en geesten. In de winti-cultuur gelooft men dat alles in het leven, inclusief ziekte en gezondheid, wordt beïnvloed door de geestenwereld en dat het belangrijk is om harmonie te bereiken tussen de geesten en de fysieke wereld. Winti omvat verschillende rituelen, ceremonies, liederen, dansen en geneeswijzen die worden gebruikt om de geesten te eren en te communiceren met de geestenwereld.

bonuman

surinaamse winti vrouw in kotto Een bonuman is een traditionele genezer in de winti religie en cultuur. De rol van een bonuman is om mensen te helpen met hun fysieke, emotionele en spirituele problemen door gebruik te maken van kennis van de natuur, kruiden en rituelen.

Een bonuman fungeert als een bemiddelaar tussen de mens en de winti goden en geesten en gebruikt zijn/haar kennis en spirituele verbinding om mensen te genezen en te beschermen tegen negatieve invloeden.

Naast het behandelen van ziektes en het uitvoeren van rituelen voor persoonlijke groei en bescherming, kan een bonuman ook fungeren als adviseur en mentor voor mensen die op zoek zijn naar spirituele begeleiding en inzicht.

kotluku consult

Een winti consult is bedoeld om te kijken welke problemen er spelen op het gebied van winti. In Suriname wordt dit ook wel een kotluku genoemd.

Om een consult te kunnen uitvoeren, vindt Baaswaterval het belangrijk om zo min mogelijk informatie vooraf te ontvangen. Op deze manier kan hij het beste laten zien welke winti-gaven hij heeft. Om een afspraak te maken voor een consult is daarom alleen een naam en contactgegevens zoals telefoonnummer of e-mailadres voldoende.

winti behandelingen

kumanti wintiAls na het winti consult blijkt dat er nog verdere behandelingen nodig zijn, zal Baaswaterval dit met jou bespreken. Je kunt bij Praktijk Baaswaterval terecht op afspraak en er wordt altijd gezorgd voor een goede voorbereiding en begeleiding voorafgaand aan de afspraak.

Op deze manier ben je altijd goed geïnformeerd over wat er gaat gebeuren en wat je kunt verwachten. Baaswaterval zal zoveel mogelijk informatie verstrekken en als je toch nog vragen hebt, kun je deze altijd stellen.