winti watra behandelingen

Een van Baaswaterval ’s krachtige specialiteiten zijn de winti kruidenbaden, ook wel door Surinamers “winti wasi” genoemd. Al meer dan 25 jaar worden cliënten vanuit Nederland en België door verwezen naar Praktijk Baaswaterval om zo’n winti wasi te ondergaan.

Door jarenlange ervaring, grote kennis van de Surinaamse winti cultuur en met geestelijke hulp en bijstand van de obia winti’s heeft Baaswaterval een bijzonder krachtige specialiteit ontwikkeld op het gebied van reiniging (uitdrijving zwarte magie), geestelijke verrijking (winti watra) en bescherming ontwikkeld. Winti wasi’s worden toegepast voor uiteenlopende redenen:

reinigingsbaden

Hebi watra kruiden wasi behandelingDe bekendste winti wasi’s in de Surinaamse cultuur is de hebi watra. Een hebi watra is een krachtige kruiden bad met als doel om mensen te verlossen van negatieve energieën en zwarte magie (zoals bakru’s, fyo fyo, familie vloeken en yorka’s). De hebi watra is tijdens de kruiden bad ritueel een hulp om de negatieve energieën te verzwakken zodat de obia’s een persoon kan verlossen van geestelijke lasten.

winti wasi

Watra winti kruiden behandelingIn de Surinaamse winti cultuur gaat men ervan uit dat elk mens wordt bijgestaan door geestelijke begeleiders (voorouders en winti’s). Voor de meeste Surinamers is het zeer vanzelfsprekend om deze geestelijke begeleiders te onderhouden. Hierdoor word je minder kwetsbaar voor negatieve energieën (zwarte magie) en zullen geestelijke problemen minder snel je pad kruizen. Door deze behandeling wordt ook ruimte gecreëerd voor ontwikkeling en geestelijke vooruitgang.

geluk en welzijn

Sweet watra kruiden behandelingSurinamers hebben een traditie om tijdens nieuwjaar een geluk bad te ondergaan. Zo’n geluk bad wordt ook wel switi watra genoemd. Dit bad heeft als doel om fris en voorspoedig het nieuwe jaar in te luiden. Switi watra baden worden ook wel gedaan na een zware periode in het leven. Een switi watra wordt vaak toegepast als geestelijke verfrissing en voor het opfleuren van de aura (“Kra”).