reinigingsbaden

Reinigingsbaden zijn zeer krachtige kruidenbanden met zware ingrediënten zoals knoflook, uien, sterke Surinaamse kruiden (wiries), limoen (en veel meer). Dit soort baden hebben het doel om geestelijk te reinigen of uitdrijven van negatieve energieën. De reinigingsbaden worden onderverdeeld in 3 soorten baden:

Krin skin

Een krin skin in een lichte reinigingsbad. Een krin skin wordt meestal toegepast wanneer een persoon een aantal winti rituelen moet verrichten. Om een goede start te maken wordt het lichaam eerst gereinigd met een krin skin. Een krin skin ondergaat men wanneer iemand zich cultureel laat inwijden, voor het eerst een kruiden bad ritueel ondergaat of wanneer iemand veel winti watra kruiden baden gaat doen.
Hebi watra emmer met kruiden

prati watra

In de Surinaamse winti cultuur gaat men ervanuit dat na het overlijden van een dierbaar persoon zijn/haar ziel (Kra) in het hiernamaals verder gaat. Soms komt het voor dat iemand een zeer hechte band had met de overleden en dat de overledene deze band niet kan loslaten. Voor de persoon in kwestie kan hierdoor geestelijke problemen ontstaan. Een prati watra biedt hierbij uitkomst. Een prati watra is (deels) een reinigingsbad en heeft als doel om een scheidingslijn te maken tussen mens en geest. Met een prati watra behandeling en ritueel zal de overledene gestimuleerd worden om verder te gaan.

hebi watra

Hebi watra kruiden wasi behandelingEen hebi watra kruiden bad is een zware variant van de Krin Skin kruiden behandeling. Het verschil bij een hebi watra is dat een hebi watra wordt toegepast wanneer er sprake is van negatieve energieën (uitdrijven van zwarte magie, bakru, yorka’s etc). 

Ook bij vervloekingen zoals een kroi, kunu of fyo fyo kan een hebi watra worden toegepast. Met Surinaamse winti rituelen, religieuze gebeden en een hebi watra zal een persoon verlost worden van negatieve energieën.

Hebi symptomen

    • # Lang aanhouden negatieve culturele dromen (steekwoorden ter herkenning: katten, spinnen, valse of agressieve honden, kwijlende baby’s, doodskisten, vuiligheid bijtende slangen, stekende naalden.
    •  # Belemmering om vooruit te komen in het leven. Veel pech, het mislopen van normale zaken, geestelijke vermoeidheid
    • # Geestelijke waarnemingen
  • # Het zien, voelen en/of horen van negatieve entiteit