Meneer Baaswaterval groeide op in een groot gezin in de Surinaamse stad Paramaribo. Zijn vader werkte als stafmedewerker bij de Surinaamse Rijkswaterstaat en zijn moeder werkte als gezinshulp. Het gezin was bekend met de Winti-cultuur omdat Baaswaterval’s vader een bonumang was (een Winti-genezer) en vele mensen hielp in de regio.
Baaswaterval verhuisde op 15-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland en vervulde op zijn 18e zijn dienstplicht. Na deze periode ontdekte hij dat zijn winti-gave krachtiger werd en voelde hij de drang om mensen te helpen op het gebied van Surinaamse cultuur.
In eerste instantie deed hij dit parttime, maar vanwege zijn groeiende bekendheid was dit niet langer houdbaar. Hij besloot daarom om als fulltime bonumang (winti-genezer) aan de slag te gaan.
Baaswaterval heeft al meer dan 25 jaar ervaring in het helpen van mensen met de rituelen en tradities van de Surinaamse winti-cultuur, en doet dit fulltime. Door zijn uitgebreide ervaring staat hij nergens meer van te kijken. Hij komt dagelijks mensen tegen in zijn praktijk met een familievloek, kroi, koenoe’s, fyo fyo, bakru’s en yorka’s. De geestelijke wereld is te uitgebreid om je nog ergens over te verbazen, aldus Baaswaterval zelf. Zijn taak is om hulp te bieden waar dat nodig is.
Dankzij zijn naamsbekendheid en uitgebreide kennis wordt Baaswaterval regelmatig gevraagd voor interviews, lezingen en uitleg over de winti-cultuur. Zijn werk is te zien geweest in verschillende tijdschriften, waaronder Paravisie en LEF! Magazine. Daarnaast heeft hij ook opgetreden op radio en televisie, waaronder in een wekelijkse uitzending op Radio Allekleuren en bij Max en Catherine op NPO 1.
Als vader van twee kinderen hoopt Baaswaterval (51) zijn werk nog lang voort te kunnen zetten om zo mensen te kunnen blijven helpen op het gebied van Surinaamse culturele winti-problematiek.