Welkom
Home
Wie zijn wij
Baaswaterval (Biografie)
In de Media
Consulten (Spreekuur)
Winti consult (luku)
Behandelingen
Kruidenbaden (Wasi)
Workshops
Winti kennis en ervaring
Contact Gegevens
Contact
nieuwsbrief
meld je nu vrijblijvend aan op onze nieuwsbrief en wij houden u op de hoogte van onze workshops en diensten.


30% zomer korting!!
Ook deze zomer voeren wij behandelingen uit met een fikse korting. Tot 1 september 2019 krijg je 30% korting op alle behandelingen. Let op!! Zoals vorig jaar geldt ook dit jaar : AGENDA VOL = ECHT VOL.
 
Wie zijn wij
Winti praktijk Baaswaterval is een praktijk waar men terecht kan voor vrijwel alle hulpvragen op Surinaams cultureel winti gebied. Al ruim 20 jaar werkt de heer Baaswaterval als Surinaams cultureel winti-genezer.

Doelstelling

 Helaas is het zo dat wanneer men hulp zoekt in de Surinaamse winti cultuur, hij/zij vaak erg lange wegen moeten bewandelen om de hulp te vinden die zij nodig achten.

Ook zien wij vaak dat mensen wel bekend zijn met hun culturele probleem maar doordat zij nergens terecht kunnen of door culturele taboe´s (en hierdoor her en der stiekem toch wat proberen te experimenteren) uiteindelijk in een dergelijke situatie terecht komen dat de nood het hoogst is.

Winti praktijk Baaswaterval vindt dat wanneer men op Surinaams cultureel winti gebied hulp zoekt deze ook voor een ieder beschikbaar moet zijn. Wij vinden dat mensen met een cultureel probleem of hulpverzoek al genoeg aan hun hoofd hebben om ook nog eens een lange zoektocht te moeten bewandelen voor hulp vanuit de Surinaamse cultuur.

Winti Praktijk Baaswaterval opereert daarom ook al jaren lang openbaar en zo transparant mogelijk. Op deze manier proberen wij ook te laten zien dat het geen taboe is om een Surinaams cultureel probleem of hulp verzoek te hebben.

 Wat is winti

Het geloof van Surinamers gaat verder dan alleen een God (de Surinaamse benaming voor deze god in het winti cultuur is Anana Kedyaman Kedyanpon). Naast een God geloven Surinamers dat deze god wordt vertegenwoordig door winti´s (vrij vertaald: engelen). Elke mens wordt door één of meerdere winti´s en voorouders (overledenen) begeleid. Hun taak is simpelweg om ons te behoeden voor negatieve energieën zodat wij als mens ons leven mogen leiden zoals wij dat zelf kunnen invullen.

Het respect voor de geestelijke wereld gaat bij de Surinamer veel verder dan men in de westerse wereld gewend is. Surinamers houden er rekening mee dat de voorouders en winti´s naar ons mensen omkijken.

Vanuit de winti cultuur is het bijvoorbeeld heel normaal dat de geestelijke wereld via dromen  (naast onze dromen die wij als mens ontvangen als verwerking van de dag) met ons proberen te communiceren. Al eeuwenlang is dit een gebruikelijke manier in vele culturen wereldwijd om boodschappen vanuit de geestelijke wereld te ontvangen, zo ook in de Surinaamse winti cultuur. Rituelen en culturele tradities zijn voor de Surinamers de manier om wederzijds respect te tonen naar de geestelijke wereld (erkenning).
  Lees verder..

 De rol van een winti genezer

Bij het horen van de naam winti-genezer denkt men al gauw aan een traditionele arts en/of dokter. Echter is dit vanuit cultureel oogpunt gezien niet correct.

Een winti-genezer houd eigenlijk in dat hij/zij in staat is problemen op Surinaams cultureel winti gebied door middel van culturele tradities en winti rituelen weet op te lossen. Dit kunnen problemen zijn door overhand van negatieve energieën (ook wel in culturele volksmond "hebi" genoemd), culturele vloeken, verkeerd uitgevoerde culturele handelingen, etc.

Eigenlijk voor vrijwel alle problemen en hulpwensen op Surinaams cultureel gebied kun je terecht bij een winti-genezer. De heer Baaswaterval werkt als ruimt 20 jaar als Surinaamse winti-genezer. Hij wordt ook wel een "Obia man" (magische man), "Du man" (een doener), "Sabi man (een weter)", "Bonu man" genoemd).

 Lees verder..

Onze werkwijze

Wederzijds respect vinden wij erg belangrijk. Niet alleen van mens naar de geestelijke wereld toe, maar ook van mens naar mens.

  • Werkwijze consulten (luku)

Wij vinden het belangrijk om van te voren zo min mogelijk informatie van u te ontvangen. Alleen een naam en telefoonnummer/e-mail adres is voldoende om een afspraak te maken voor een consult

Op deze manier weet u zeker dat wij geen informatie vooraf over u hebben omtrent uw hulp vraag/cultureel probleem, en is het aan de heer Baaswaterval om zijn gave in een consult te laten zien.

  • Werkwijze Behandeling(en)

Mocht blijken dat Winti praktijk Baaswaterval na een consult nog het een en ander op cultureel winti gebied voor u kan betekenen dan wordt u hierover geïnformeerd en begeleid. Alles werkt bij ons op afspraak en voor elke afspraak wordt u voorbereid en krijgt u de juiste informatie wat voor u van toepassing/belangrijk is.

Op deze manier weet u zelf ook altijd waar u aan toe bent, en niet te vergeten.. wat u aan het doen bent. Daarnaast proberen we vanuit onszelf altijd zoveel mogelijk informatie te verschaffen, mocht u onverhoopt toch vragen hebben dan mag u deze bij ons altijd stellen.